amc-aspects.com|technostroi.com|atlas-style.com|beautifulhouses.eu|wamjournal.com
МагазинКаталогТърсенеКлубРекламаЗа насНовини
ПДФ
Печат
Е-мейл
Сряда, 15 Февруари 2017 10:53

ЕТЕМ се присъедини към благотворителния проект на фондация Домус и архитектурните студия ПАМ Консулт и Контрастер, осигурявайки материали за изграждането на първата по рода си сграда, направена от морски контейнери. Предназначението й е да служи за ученическо общежитие към 153-то специализирано спортно училище „Неофит Рилски” в кв. Надежда в София.

Приносът на ЕТЕМ е предоставянето на петкамерна PVC профилна система Q72 от клас „А” с алуминиева капачка. Системата е висококачествена и надеждна и е с отличителни характеристики на топлопреминаване и звукоизолация. Стабилизаторите на калциево-цинкова основа, използвани в производството на профилите, правят системата безвредна за околната среда, подобряват стабилността на външния слой на профила и гарантират пълен процес на рециклиране. Предлага се в разнообразни дървесни имитации, RAL цветове, както и в комбинация с алуминиеви капачки. „Горди сме, че сме част от този уникален и иновативен проект, който ще се превърне в дом за шампиони”, заявиха от компанията и допълниха, че с радост ще продължат да подкрепят подобни благородни начинания.

По думите на проектанта на сградата арх. Румен Първанов, за изграждането на общежитието са използвани 12 цветни морски контейнера, от които са направени 8 апартамента.Проектът е реализиран и съгласно изискванията за достъпна среда за хора с увреждания, като единият от апартаментите е изцяло предназначен за хора с увреждания.

Изграждането на сгради от морски контейнери е иновация за България, а идеята се ражда от неравномерния търговски баланс между Китай и Европа. Голяма част от контейнерите, които идват от Китай седят с години на депо в пристанищата, тъй като излиза по-скъпо да се върнат обратно. Жилищата, създадени от огромните цветни кутии не отстъпват по нищо от стандартно построените. Изключително енергийно ефективн са, изграждатсе бързо, не се влияят от атмосферните условия и са на ниска цена. Според специалистите търсенето на сгради от контейнери ще се увеличава, защото освен евтини, те са мобилни и устойчиви на земетръс.

Фактическите реализатори на проекта - водещата проектантска компания „Пам Консулт“ планират изграждането по същата технология на детски градини, домове за възрастни хора, ниско тарифни хотели, бунгала, базари, офис сгради и др.

   
ПДФ
Печат
Е-мейл
Вторник, 11 Август 2015 09:09

AquaBlade е най-голямата по мащаб кампания в завода за керамика от неговото построяване преди 18 години

Иновацията се състои т.нар. „микро прорези”, които създават каскадна водна стена, която наричаме AquaBlade или т.нар. водно острие

Българският екип има принос в създаването на технологията

Иновативната AquaBlade технология на Ideal Standard бе официално представена пред българските журналисти, архитекти и дизайнери.

„Представянето на AquaBlade тук пред вас сега е свързано с пускането на иновативната технология на българския пазар в колекцията Tonic II”, заяви Лазар Лазаров, Директор търговска организация – клъстер България по време на пресконференцията. Той добави, че предимствата на иновацията са в ползите за клиента, като: иновативна технология на измиване, максимално ниво на хигиена, минимална консумация на вода, минимален шум и не на последно място красив дизайн.

„Иновативното е, че водният поток започва от най-горната част на тоалетната чиния. Интегрираният канал създава мощна 360°-ова водна каскада, която облива цялата повърхност на тоалетната. Освен функция, дизайнът е съвременен с изчистени линии, проектиран с нежно извити гладки повърхности. Технологията е удостоена с престижната международна награда за дизайн Red Dot”, поясни още Лазар Лазаров. По време на пресконференцията стана ясно, че „въвеждането в редовно производство на технологията AquaBlade е най-голямата по мащаб кампания в завода за керамика от неговото построяване преди 18 години”, сподели Валентин Ганев, директор на завода за производство на санитарна керамика на „Идеал Стандарт – Видима” АД.

Относно технологията, Валентин Ганев обясни, че „иновацията в системата AquaBlade се състои т.нар. „микро прорези” по дължината на ринга на изделието, които осигуряват потока на водата при функциониране на тоалетната. При това се създава каскадна водна стена в горната част на тоалетната чиния, която наричаме AquaBlade или т.нар. водно острие. И понеже обръщаме внимание на всеки детайл, тук трябва да спомена, че изделията от тази технология ще бъдат глазирани и отвътре, включително самата система AquaBlade”.

„Зад тази иновация стои много труд и пряк ангажимент на висококвалифицирани инженери, част от които са тук в България – в завода за керамика. От самото начало българският екип беше интегриран в създаването на технологията AquaBlade и допринесоха за това откритие.

През юли стартираме редовното производство на първия модел с тази технология. До началото на 2016 година в редовно производство ще влязат общо 10 модела AquaBlade, с което ще станем завода с най-голям производствен обем за тази технология. За да сме подготвени за това увеличение, нашите екипи вече работят по инвестиционна програма за трансфромация на част от съществуващото оборудване за отливане на допълнителни продукти от типа на AquaBlade.

И накрая бих искал да кажа, че да сме едни от първите в производството на този уникален продукт за нас е признание и голяма отговорност, но заедно с това още една възможност да покажем своите умения и потенциал”, каза още Валентин Ганев.

Архитекти, дизайнери и журналисти имаха уникалната възможност да посетят завода за производство на санитарна керамика, където видяха началото на редовното производство на първите изделия, които се произвеждат в България с технологията AquaBlade от колекцията Connect. Те се увериха във високото качество на производство и видяха през какви прецизни тестове преминава всяко изделие. В отдела по качество им бяха демонстрирани предимствата на новата технология пред конвенционалната тоалетна. Вдъхновяваща презентация направиха световноизвестният дизайнер Робин Левин (дизайнер и на колекцията Connect на Ideal Standard) и Майк Хийтън (Ръководител развитие на продукта (керамика) ЕМЕА) на тема: „Как беше създадена AquaBlade технологията”. Майк Хийтън подчерта, че основната цел е да представи нещо различно на пазара и да придвижи индустрията една крачка напред.

При разработването на технологията AquaBlade ключова роля в дизайна има Робин Левин. „Когато Майк и екипът му дойдоха при мен за дизайна на тази технология, това, което видях в проекта беше, че изглежда функционално, достъпно, но не изглежда красиво. В моето студио имаме лайтмотив, на който трябва да отговаря всичко, което правим - FAB (F-functional, A – affordable и B - Beautiful). В това беше и нашият принос да направим изделието да изглежда красиво”, сподели той.

 
ПДФ
Печат
Е-мейл
Сряда, 17 Юни 2015 13:49
ТРАДИЦИЯТА СЕ РАЗВИВА

„Синергия на производители и архитекти” 2015 - традиционната творческа среща на бизнеса с изявени представители на архитектурната, предприемаческата и строителната гилдия тази година се проведе от 5 до 7 юни в к.к. „Златни пясъци”. Хотел. „Адмирал” предложи чудесни условия за делова работа и почивка. Усилията на организаторите – „Хенкел България”, „Грое АГ България”, „Рейнарс Aлуминиум България ”, „Шнайдер Електрик България”, „Монтажи 64” „Призма”и „Матракс”, с организационното и медийно партньорство на „АрхМедия” и тази година превърнаха събитието в истинско професионално и емоционално изживяване. Признание за неговата значимост е фактът, че от миналата година „Синергия на производители и архитекти” е включена в международния календар на главните събития, организирани от фирма „Хенкел” в различни части на света. Традиционно бе присъствието на участници и гости от чужбина. Шестото издание на „Синергия на производители и архитекти” 2015 по традиция започна с тържествената вечеря „Добре дошли, приятели”, която даде старт на събитието с много настроение и празничност. Специалната програма с водещ Влади Василев, поздравителните слова и пожеланията за бъдещи успехи звучаха заедно с наздравиците.

Конферентната част на втория ден бе открита от "Хенкел България" с встъпителни думи на търговския му директор Иван Давидов. Инж. Николай Мавров, мениджър "Техническа подкрепа и обектов бизнес", запозна присъстващите с новите продукти на Сeresit за хидроизолации и фасадни покрития. Новият продукт на компаният тази година, предлагащ отлично съотношение цена – качество, е Ceresit Ceretherm Popular – топлоизолационна система, която е много подходяща при саниране. Новост в презентационните материали на "Хенкел България" тази година бе представянето на победителите в първото издание на локалния и международния конкурс за креативен дизайн на топлоизолационна система "Фасада Ceresit 2014", който беше обявен за първи път от „Хенкел” миналата година на петото юбилейно издание на „Синергия на производители и архитекти” 2014 в Банско. Арх. Борис Енев и арх. Евгения Хоткевич от Fordewind Architecture, победителе в категория "Жилищни сгради над 5 апартамента", представиха своя проект апартхотел в Панчарево. Арх. Свилен Белберов и арх. Петър Попдимитров, победители в категория "Жилищни сгради до 5 апартамента, разказаха за трансформациите при постигането на окончателния образ на фасадата на еднофамилна къща в кв. "Горубляне".

Арх. Мира Симова от "Маркан проект", победител в категория "Нежилищни сгради, представи сградата на Американо-английската академия в село Лозен. Презентацията на "Шнайдер Електрик", представена от Радослава Радева, бе свързана с концепцията "Умен дом". Два от най-значимите обекта, в които компанията е изпълнявала комплексна сградна автоматизация през 2014 г. са част от "Сан Стефано Плаза" и еднофамилни жилищни сгради "Умни къщи" с проектант арх. Атанас Панов. Специално внимание предизвика конфигураторът за ключове и контакти, който позволява изготвянето на оферта с параметри и цени на избраните продукти.

"Монтажи 64" представиха някои от широката гама продукти на световни производители, които те внасят и предлагат на българския пазар.

Гост на "Рейнарс България" и на събитието бе белгийският архитект Стефан ван Акер, водещ архитект в Yaspers-EYERS Architects. Той привлече вниманието на аудиторията с разнообразни продукти на "Рейнарс", използвани при три реализирани проекта, както и новите системи за плъзгащи врати на компанията.

Както винаги оригинална презентация за развитието на фирмата направи "Грое България". Като голям световен производител на смесители за баня, който налат на пазара иновационни продукти и революционни технологии. За 140 години продуктите на "Грое" са получили 100 световни награди за дизайн.

Участниците в конферентната програма имаха възможност да се запознаят и да получат мостри от продукцията на другите две фирми-съорганизатори -"Призма" и "Матракс", които тази година не участваха с аудиовизуални презентации.

Извън деловата презентационна работа, приятелската атмосфера, музиката и танците съпътстваха обедите и вечерите в ресторанта и в механа „Старата къща”. Кулминация на развлекателната програма бе нощната фиеста в пиано бара на хотела, продължила до зори.

Шестото издание на „Синергия на производители и архитекти” 2015 показа, че форматът се развива и обогатява, а аудиовизуалното представяне на новите продукти и технологии на фирмите винаги предизвиква интереса на присъстващите. Както винаги, заслугата за това бе на творческите екипи, начело с управителите на фирмите, които и тази година много професионално организираха и проведоха събитието.

Красимира Иванова

     
ПДФ
Печат
Е-мейл
Понеделник, 24 Ноември 2014 13:34

На 12 ноември т. г. във Витоша Парк Хотел се проведе презентация, демонстрация и коктейл на фирма Vetrotech, лидер при решенията за защитно остъкляване. На събитието присъстваха редица архитекти и представители от ГДПБЗН, профилни и инженерингови фирми.

Специално за събитието в България дойде Анита Екхардт - Директор продажби за цяла Европа на VETROTECH SAINT-GOBAIN International AG. От страна на Vetrotech също присъстваха: Стефан Доплер - Мениджър продажби за Южна и Източна Европа VETROTECH SAINT-GOBAIN Central & Eastern Europe. Александър Трифонов - Проектов координатор VETROTECH SAINT-GOBAIN Central & Eastern Europe Office Bulgaria, Боян Трифонов - Проектов координатор VETROTECH SAINT-GOBAIN Central & Eastern Europe Office Bulgaria.

Vetrotech, известна по цял свят с пожароустойчивите остъклявания, представи две от новите си продуктови категории: Защитно остъкляване (против вандализъм, куршуми и бомби) и SAGE Glass (електрохроматично остъкляване).

След кратка презентация бяха устроени две демонстрации "на живо”.

а) На пожароустойчиво остъкляване: едно стъкло се нагряваше с горелка от едната страна, а хората го пипаха с голи ръце от другата страна.

б) На защитно остъкляване: банкнота от 100 евро беше поставена под специално стъкло, дебело само 14мм. Vetrotech се “хвана на бас” , че при 10 минути непрестанно удряне с чук (бяха предоставени 2 чука) стъклото няма да се пробие така, че парите да могат да се вземат. Един човек от публиката удряше непрестанно в продължение на 10 минути и не успя да вземе парите.

След доказването на качествата на продуктите вечерта завърши в пиано бара на хотела, където хората от Vetrotech бяха на разположение за допълнителни въпроси.

За контакт в България - Александър Трифонов: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

www.vetrotech.com www.sageglass.com

 
ПДФ
Печат
Е-мейл
Сряда, 24 Септември 2014 13:39

 
ПДФ
Печат
Е-мейл
Понеделник, 07 Юли 2014 13:54

НАЙ-ПРЕСТИЖНАТА СРЕЩА НА БИЗНЕСА С БЪЛГАРСКИТЕ АРХИТЕКТИ

„Синергия на производители и архитекти” – най-престижната творческа среща на бизнеса с изявени представители на българската архитектура, отпразнува своя петгодишен юбилей. От 6 до 8 юни в един от елитните български курорти Банско за пети пореден път се проведе ежегодното събитие, емблематично вече за българското бизнес пространство. Родената преди пет години иновативна идея на „Хенкел България”, развита и осъществена със съдействието на „АрхМедия” и привличаните през годините фирми-участници, се оказа изключително витална. Благодарение на таланта, креативността и ентусиазма на първите, техният творчески порив се превърна в най-елитното ежегодно събитие, на което българският бизнес среща българските архитекти, дизайнери и проектанти.

Петата юбилейна среща, благодарение на усилията и огромното желание на организаторите – „Хенкел България”, „Грое АГ България”, „Рейнарс Aлуминиум България ”, „Шнайдер Електрик България”, „Монтажи 64” „Призма”, „Матракс”, с организационното и медийно партньорство на „АрхМедия” бе незабравимо професионално и емоционално изживяване, своеобразен връх на една идея, която вече е получила признание и извън границите на България. Защото е вписана в международния календар на главните събития, които фирма „Хенкел” провежда в различни части на света. Традиционно бе присъствието на участници и гости от чужбина. Тази година кръгът на поканените бе разширен с представители на български инвеститори и строителни фирми.

„Кемпински хотел Гранд Арена” Банско предложи чудесни условия за делова работа и почивка. В конферентна зала „Олимпия” аудиовизуалното представяне на новите продукти и технологии на фирмите и презентационните им експозиции грабнаха вниманието на присъстващите. Безспорна заслуга за това имат творческите екипи, начело с управителите на фирмите, които винаги много професионално и същевременно оригинално подготвят участието си. В изложенията бяха използвани демонстрационни похвати и състезателни елементи, които впечатлиха участниците и донесоха награди на правилно отговорилите.

Екипът на „Хенкел” България даде началото на конферентната част с презентацията на Николай Мравов „Нови продукти в областта на хидроизолациите и фасадните покрития”, която по традиция прикова вниманието на участниците. Елегантното решение за хидроизолации, продуктите и системите за хидроизолиране като водонепропусклив бетон, хидроизолационни шламове, мазилки и замазки, битумни покрития и хидроизолационната мембрана Ceresit CL 69, както и новата продуктова линия VISAGE бяха посрещнати с интерес. Другата новост, която поднесе „Хенкел” България, бе обявяването на пилотния проект „Архитектурен конкурс – „Фасада Ceresit 2014”, който ще отличава най-новаторските проекти за фасада в 3 категории: жилищни сгради – завършени и незавършени и нежилищни сгради. Екипът на фирмата има амбицията да го превърне в един от най-престижните конкурси в страната.

„Грое” България в лицето на презентиращия Димо Димов поднесе интересно и оригинално експозе за развитието на фирмата от създаването й до настоящото й налагане на пазара като най-големият световен производител на смесители за баня. За 100 години продуктите на „Грое” са получили 100 световни награди за дизайн. Демонстрирана бе най-новата серия SENSIA в разновидностите й, получила международна награда за дизайн за цялостна интелигентна система за дигитално управление на банята с функции за пълнене на вана, температура на водата, звук, светлина, парна баня и др. Показани бяха и нови идеи за идеалното съотношение между мивката и смесителя – решенията GROHE BESTMATCH, GROHE BLUE PURE за филтрирана, слабо и силно газирана вода, както и новата серия електронни смесители, които се пускат от разстояние чрез докосване до общата тръба на опакото на ръката. Те са икономични, вандалоустоайчиви и са във високия и ниския ценови сегменти. Представени бяха и други иновативни продукти на фирмата, предизвикващи усмивка с нестандартните си решения.

Радослава Радева от „Шнайдер Електрик” концентрира своята презентация върху темата:”Умната къща – футуристична или реална”. Констатацията, че българинът вече намира смисъл в интелигентното управление на дома си, е многообещаваща. На българския пазар „Шнайдер Електрик” предлага най-широк палитров спектър от ключове и контакти. Прегледът на новите интелигентни гами в дизайнерско отношение – ключовете MERTEN, серията UNICA UASS – цяла фамилия от подсерии с различни рамки – от кожа, метал, италиански, който са и най-продаваните, бе посрещнат с интерес . Подчертано бе, че „Шнайдер Електрик” е френска компания, изработваща продукти по италиански стандарт. Оборена бе и още една невярна представа, че продуктовата гама на фирмата е само от високия ценови сегмент. На пазара има серии и за нискобюджетни проекти с марката „Шнайдер Електрик”. Особен интерес сред аудиторията предизвика най-новото улеснение, което фирмата предоставя за удобство на своите клиенти – електронен конфигуратор на български език за избор на продуктите на „Шнайдер Електрик” с параметрите и цените им. Това е готова оферта, която архитектите могат да предлагат на клиентите си. Фирмата е разработила и мобилно приложение за управление на всички функции в дома, което може да се ползва и с мобилен телефон и позволява да се осъществи енергиен мениджмънт.

„Рейнарс Алуминиум” България бяха подготвили своята презентация в две части. В първата Веселин Неделчев, регионален мениджър продажби презентира различни конфигурации и модулни профили на системи хармоника за врати и прозорци – CW50 redesign и Hi-Finity – с минимум профил, максимум стъкло и елегантна дръжка с изчистен дизайн. Представени бяха и дръжките за врати и прозорци Purity, изключителен продукт от иновационен материал, както и новия механизъм за закрепване на дръжките към обкова и др.

Ясен Стефанов, мениджър продажби представи новите библиотеки база данни на „Рейнарс Алуминиум”. Разработени са и шаблони на цветове, а в архитектурния каталог са обозначени базите данни от проекти, строени от „Рейнарс Алуминиум” в различни части на света.

„Призма”– фирма за проектиране, доставка, монтаж и поддръжка на качествени осветителни тела, съоръжения и ел. материали за светлинни решения презентира също в две части новостите, които предлага. Неделчо Димитров, управител, представи сайта на фирмата с 3D обекти и богат избор на марки, дизайнери, аплици, диоди. Партньорството с германската фирма RZB, която сама разработва инструментите за изработване на осветителните тела по напълно автоматизиран способ и осигурява контрол и изпитания, е много добро, защото гарантира прецизна работа и качествена продукция. Спектърът на асортимента на осветителни тела е изключително голям. Инж. Едриан Едрев, управител, изтъкна, че за една година светодиодните продукти вече масово се използват у нас. „Призма” работи успешно с архитектите и инвеститорите и изпълнява техните изисквания, като използва светодиодна техника на немската фирма „ОСМАР”. Дългият списък на изпълнени обекти, които той оповести- паметници на културата, обекти със светодиодно димируемо осветление, светещи осветителни тела в пода, екстериорно осветление съдържаше богата палитра – алуминиеви профили за осветяване на тавани, светодиодно осветление, вертикално осветяване на стени, светодиодни луни, които изместват халогенните и др.

Извън лекционната програма присъстващите получиха презентационни материали и имаха възможност да се запознаят с мостри от продукцията на фирмите „Монтажи 64” и „Матракс”.

По традиция семинарната програма осигуряваше време за индивидуални делови контакти, почивка и СПА процедури. Тази година, извън деловата част, събитието бе особено празнично, юбилейно. Сърдечното посрещане на участниците още с пристигането им се преля в топлата атмосфера по време на тържествената вечеря „Добре дошли, приятели!” в един от най-представителните ресторанти на „Кемпински хотел Гранд Арена” Банско. Поздравителни и благодарствени слова на взаимно признание звучаха заедно с наздравиците и пожеланията за бъдещи успехи. Празничност внесоха музикалните джаз изпълнения и огненото шоу. Приятелската атмосфера, придружена с музика и танци, съпътстваше обедите и вечерите в ресторанта и в Байрактаровата механа с традиционна банска кухня, музика и танци. Кулминация на развлекателната програма бе нощната фиеста в пиано бар „Sing Sing”, където в изискана обстановка, поп и джаз музика на живо, караоке изпълнения и квалитетни питиета всички пяха и танцуваха до зори.

Този формат на сътрудничество между бизнеса и водещи архитекти, дизайнери, инвеститори и строители се утвърди като успешен за презентиране на новите продукти, които водещите фирми предлагат. Индивидуалният подход, чудесната организация, добре поднесената информация за новата продуктова гама на фирмите провокира интереса на присъстващите. Съчетаването на професионалните ангажименти с разтоварваща почивка сред природата, СПА уйкенд и възможност за контакти в неформална обстановка създава здрави професионални и приятелски връзки, които водят до дълготрайно бизнес партньорство. Юбилейното събитие тази година отново доказа, че творческата синергия, която се поражда между участниците, обогатява професионалното общуване и положителните практики

Красимира Иванова

 
ПДФ
Печат
Е-мейл
Сряда, 28 Май 2014 11:18

На 26 и 27 юни предстои обучение по устойчиво строителство и професионална квалификация DGNB Registered Professional

Обучението е насочено към всеки, който желае да придобие професионална експертиза и знания по устойчиво строителство, както и да бъде разпознат на международния пазар. След преминаване на обучението и успешно издържан изпит ще получите професионална квалификация DGNB Registered Professional и ще бъдете включени в международна база данни от експерти на DGNB.

Обучението е организирано от Българския и Германския Съвет за устойчиво строителство , в партньорството на Министерството на инвестиционното проектиране и Софарма Бизнес Тауърс. и ще се проведе на 26 и 27 юни 2014 г. в Софарма Бизнес Тауърс, сгада А, ет 3, зала „Изток”.

Лектори ще бъдат лицензирани експерти от Германския Съвет за устойчиво строителство (DGNB) - създателите на международната системата за оценка на устойчиви сгради и градски структури DGNB.

Какво включва програмата?

По време на обучението ще бъдат разгледани темите:

• Оценка на жизнения цикъл (Life Cycle Assessment)

• Оценка на разходите по време на жизнения цикъл (Life Cycle Cost)

• Устойчива архитектура

• Устойчиви енергийни концепции

• Ресурсна Ефективност при проектирането на сгради

• Сграден комфорт

• Сградни технологии за енергийна ефективност и др

Защо обучението е важно и необходимо?

Обучението следва политиката на Европейския Съюз за насърчаване на устойчивото строителство чрез задължително въвеждане на индикатори, LCА и LCC методологии, както и бъдещото въвеждане на изисквания за устойчиво строителство в България.

Предимства:

• Професионални знания по устойчиво строителство

• Признание и потенциален избор за партньор с професионална експертиза в строителния сектор и сектора на недвижими имоти.

• Бизнес възможности на международния пазар

• Идеална основа за кариерно развитие в сертифицирането на сгради и градски структури по международната система DGNB

• Международно признат сертификат DGNB Registered Professional

Изпит: Изпитът ще се проведе на 11 Юли и ще бъде администриран онлайн от DGNB. Изпитът включва въпроси и казуси по всички разгледани в обучението теми.

Обучението ще се проведена английски език.

Пълната програма можете да видите тук

Регистрационни такси.

Посетете сайта на DGNB, за да получите повече информация за курса, както и за системата DGNB Запазете своето лидерско място и се запознайте с бъдещите изисквания на строителния пазар днес!

За допълнителна информация и регистрация: Български съвет за устойчиво развитие │+359 2 964 13 20 │ Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. │ www.bgbc.bg

 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL